Alexandra Söderström

Jag är legitimerad psykolog och har jobbat med barn och unga i stort sett hela mitt yrkesliv. Jag har arbetat många år inom specialistpsykiatrin och har även varit en del av ledningsgruppen på flera av mina arbetsplatser. 

På familjepsykologerna arbetar jag främst med behandling och utredning av barn, tonåringar och familjer. Utöver detta har jag även uppdrag för handledning.

Jag är van att arbeta med både individuella kontakter och med hela familjer. Jag har arbetat mycket med ADHD, problematisk skolfrånvaro och depression, men under min tid inom specialistpsykiatrin har jag arbetat med många andra typer av svårigheter. 

Det är viktigt för mig att utgå från ett barnperspektiv. Ett barnperspektiv handlar om att beslut gällande barnet respekterar såväl barnets åsikt som vad som är bäst för barnet. Så långt det är möjligt och i ökande omfattning beroende på mognad ska barnet/tonåringen vara delaktig i att fatta beslut som gäller hen.

Kontaktuppgifter

Emejl: alexandra.soderstrom@familjepsykologerna.se
Telefon: 073-517 29 92‬
Besöksadress: Grindsgatan 43, Södermalm, Stockholm.
Busshållsplats Eriksdal/Grindsgatan eller på gångavstånd från Mariatorget/Södra Station eller Skanstull.

Jag arbetar företrädesvis på mottagningen på tisdagar, eftersom jag för närvarande har andra uppdrag övriga dagar. Välkommen att kontakta mig för en bokning.