För tonåringar

Ibland ser det ut som om alla andra är så glada och har så roligt jämt.

Det är lätt att glömma att det inte alltid syns utanpå hur man känner sig inuti.

När man själv mår dåligt kan man därför känna sig väldigt ensam om det, även fast man verkligen inte är det.

Varför går man till psykolog?
När man mår psykiskt dåligt kan man få hjälp av en psykolog. Det kan handla om att man är deppig, har ångest, är arg, har jobbiga tankar eller har problem med relationer. Det är inte alltid man vet varför man mår dåligt, det är något vi brukar börja med att reda ut tillsammans.

När vi har kommit fram till och är överens om vad som ställer till det för dig, vilket vi brukar kalla för bedömning, går vi vidare till behandling. Behandlingen går oftast ut på att vi hittar lösningar på det som inte blir bra. Det kan innebära att använda sig av nya slags tankar, att prova nya sätt att göra saker på eller träna på något som är svårt. Eller så kan det innebära att dina föräldrar får ändra på något så att du trivs bättre.

När man kommer till oss
När man kommer till oss får man berätta om det man vill ha hjälp med. Vi ställer också frågor om saker vi behöver veta. När man är tonåring tycker vi att man ska få prata utan sina föräldrar om man vill det. Det är inte alltid man vill berätta allt för dem och så länge det inte handlar om något farligt har vi tystnadsplikt även emot dina föräldrar.

Information inför att komma till oss